Az építészet ligete

2021 szeptemberében hirdette meg a Magyar Művészeti Akadémia az „Építészet Ligete” egyfordulós építészeti tervpályázatot a fenntartása alatt működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes tervezésére.

A feladat egy olyan kortárs komplexum tervezése volt az egykori BM Kórház telkén, a budapesti Bajza utca és Városligeti fasor kereszteződésénél, amely a meglévő történeti épületek integrálásával 21. századi otthont tud kínálni a MÉM MDK változatos tevékenységének.

https://katt-architect.hu/epiteszet-ligete/

Az Archmodul Kft. volt a generál tervező és koordináló, menedzser a projektben. Beöthy Mária régi motoros, nagytudású építész volt a tervezés fő iránymutatója.

Belsőépítészetben Pók Enikő Környezettervezés.hu iránymutatására támaszkodtunk. A csapatot erősítette a Gemplan Kft gépészeti oldalról egy zseniális koncepciót alkottak. A Várkert Bazár kertépítészeti koncepciójával remekelt.

Látványtervezés és látvány videó készítésében Kristók Attila mai kornak megfelelő nemzetközi minőségűt alkotott.

A feladat több mint 15.000 m2 megalkotása volt.

A projekt oldala: https://archmodul.hu/budapest-epiteszet-ligete-tervpalyazat/