Rövid bemutatkozás

Várnai Bence felelős tervező építészmérnök vagyok, az Archmodul Kft alapítója. 10+ év tervezői gyakorlat rendelkezem. Ybl Miklós és Kossuth díjas építészektől tanultam a szakmát. 7 éve önálló felelős tervezőként dolgozok. Több mint 150 projekt, vagy projektben való tervezési részvétel áll mögöttem. Hozzávetőlegesen 100.000 m2 hasznos alapterületű épületek tervezési tapasztalatával rendelkezem. 

Az Archmodul és tevékenységeink

Az Archmodul szó egy általunk kitalált szóösszetételből keletkezett rövidítés. Arch = Architecture, azaz építészet, angol szó első szótagjából, valamint a Modul, azaz Modulor szó rövidítésének összevonásából áll. Lényege az emberi test arányainak alapul vétele a tervezésben. Olyan tereket és helyiségeket (helyiségkapcsolatokat) alakítunk ki, ahol az ember jól érzi magát és funkcionálisan használhatóak, fenntarthatóak.

Építész látásmódunk és tervezési módszerünk igazodik a helyi adottságokhoz. Tervezési stílusban nem válogatunk, legyen szó modernista vagy hagyományőrző épületről. A két stílus kiválóan ötvözhető, és igényeidre szabható.

Bízom benne, hogy jövőbeli megrendelőinkkel jól meg fogjuk találni a közös hangot, legyen szó akár építészetről, együttműködésről akár a mindennapi élet dolgairól.

Előminősítés

Telek előminősítése: egy telek megvásárlása előtt megmondjuk, hogy mit lehet rá építeni és mit nem, ez egyezik-e az elképzeléseiddel.
Épület előminősítése: ingatlan vásárlása előtt megmondjuk, hogy lehet-e bővíteni, átalakítani, rendeltetését megváltoztatni és hogy ez egyezik-e az elképzeléseiddel. Telek átminősítése, belterületbe vonása, telekosztás készítése lásd a Hatvan Lakópark projektünknél.

Generál tervezés

Generál tervezés: meglévő épület felújítás, új építésű ingatlanok tervezése, meglévő ingatlan bővítés, a teljes tervezési folyamat lebonyolítása szakági tervezők segítségével.

Generál kivitelezés

Kivitelezők kiválasztásánál rendelkezünk megfelelő kapcsolatokkal, úgy mint megbízható műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető és generál kivitelező cég. Hagyományos szerkezetű és könnyűszerkezetes rendszerrel építő becsületes tételes elszámolással dolgozó kivitelezőkhöz, jellemzően Budapesten.

Menedzsment

Gyakran előfordul, hogy egy bejelentési tervcsomag elkészült a telekre, de végül nem lett benyújtva egyszerű bejelentésre, így engedély sincs az építkezésre. Mi segítünk egy elakadt projekt újjáélesztésében, jogszabályi változás esetében az áttervezésben, eredeti tervező bevonásával és/vagy szerzői jogi hozzájárulásával, hogy végül az engedélyt megszerezzük.

Költségoptimalizálás

Amennyiben túl magasra jött ki a bekerülési költség, úgy segítünk a kész tervek átnézésével, kivitelező bevonásával, praktikus, kivitelezhetőbb, egyszerűsítési javaslatok benyújtásával, a tervek optimalizálásával, esetleges áttervezéssel, hogy végül a beruházás megvalósulhasson. Csodát tenni mi se tudunk, ha túl nagyot álmodtál, de segítünk a megfelelő irányba terelni a projektet, az eredeti tervező maximális tiszteletben tartásával és hozzájárulásával.

Látványtervek készítése, látványtervezés

Amennyiben közepes minőségű látványtervekre lenne szükséged, úgy költséghatékonyan készítünk számodra 3D archicad fájlból, vagy ezzel egyenértékű fájlkiterjesztésből. Projektjeinkben láthatod a minőséget, pl. Veresegyház 22 Tantermes Iskola. Profi látványtervezést is vállalunk, az Építészet Liget Pályázatnál tekintheted meg a hozzá készült videóval együtt.

Energetikai korszerűsítés – épületek felmérése

Meglévő épület teljes körű építészeti felmérése után meghatározzuk az épület energia igényét. Javaslatot teszünk gépészeti koncepcióra, azaz milyen berendezések kerüljenek beépítésre a komfortigényed figyelembe vételével. Ezt követően megtérülés számítást végzünk és költségbecslést adunk a rendszer megtérülésére, figyelembe véve az aktuális energia árakat. Az építészeti felmérés roncsolásmentes.

Épületdiagnosztika

Épületdiagnosztika elkészítését teljeskörűen vállaljuk, amely megmutatja számodra, hogy milyen állapotban van az épület, lehet-e rá szintet építeni, hogyan lehet megszüntetni a falak vizesedését, hogyan lehet megerősíteni a födémet.

Együttműködés

Eddigi pályafutásunk alkalmával számos esetben dolgoztunk együtt más építész irodákkal. A csapatmunkában való dolgozás nem okoz gondot számunkra. Részt vettünk pl a Dubai Expo világkiállítási pavilon külső burkolatainak tervezésében, a 20.000 m2-es Budapesti Oktatási Hivatal felmérési terveinek elkészítésében.

Több, mint építészet

Tagjai vagyunk a BNI üzleti körnek. A csoport révén számos megbízható állandó partnerünk van, ami több mint építészeti tervezés. pl. napelem telepítést, engedélyeztetést és kivitelezést vállaló cég. Megbízható generál kivitelezők. Ezen felül ügyvéd, aki jogban otthon van. Belsőépítész, aki fenntartható irodákat tervez, és nívós trendeket készít hozzá. WordPress weblapkészítő, aki egy „állati webmester”. Biztosítási alkusz, aki a cégünkért is felel. Ezen kapcsolatokat és még ennél többet tudunk ajánlani számodra, ha szükséged van rá és velünk dolgozol, keress minket bizalommal.

Mottóink

Nemcsak szép, de praktikus épületeket tervezünk.
Úgy valósítjuk meg az álmaidat, hogy az lakható is lesz.
Úgy valósítjuk meg a beruházásod, hogy arra engedélyt is fogsz kapni.
Megmondjuk, hogy a kiszemelt telekre építhetsz-e kacsalábon forgó palotát.
Egyszerűen, ha baj van, ránk számíthatsz.
Emberségből jeleskedünk, műszakiságból zsibbasztóak, társalgásból üdítőek.